Sin categoría

Municipals 23. Elisenda de Clascà (Impuls): “les opcions que hi havia fins ara no han donat resposta als problemes i inquietuds de Cerdanyola”

12 de maig de 2023 a les 12:03

El soterrament de dos quilòmetres de via del tren i de l’estació de Renfe de Cerdanyola Centre, la instal·lació d’una comissaria de policia a Bellaterra, el redisseny de la llera del riu Sec, la creació de ludoteques municipals o l’aposta decidida per l’hospital Ernest Lluch, el CAP Les Fontetes i el Tramvallès són algunes de les principals propostes que fa Impuls Municipal, nova candidatura que es presenta com alternativa als partís tradicionals i amb l’advocada Elisenda de Clascà com a candidata a l’alcaldia.

Elisenda de Clascà encapçala una de les noves candidatures que es presenten a les eleccions del 28 de maig. Impuls municipal es presenta com una formació de Km 0 que vol ser la veu de la ciutadania més enllà de les ideologies i els partidismes i apostant per una administració eficaç i ràpida que doni serveis de qualitat al veïnat. En aquest sentit, De Clascà manifesta la necessitat d’apostar per una solidaritat intel·ligent que potenciï la cohesió social i que permeti que les persones que reben ajudes surtin de la situació de necessitat.

Clascà considera que la principal conquesta del nou govern hauria de ser la construcció d’una vegada per totes de l’hospital Ernest Lluch, que hauria de tenir també la complementarietat de la millora de l’atenció primària, amb un CAP Les Fontetes amb tots els serveis, i considera que si no s’ha assolit encara és per la falta de fermesa dels partits polítics tradicionals, que considera massa encotillats per les qüestions supralocals.

La necessitat de millora del transport públic és una de les denúncies que fa Impuls que subratlla la necessitat d’un bon corredor de transports amb més ferrocarril, un autobús llançadora cap a l’hospital Tauli o la posada en marxa del Tramvallès, que està previst “i no l’estan reclamant”.

Elisenda de Clascà creu que a Cerdanyola hi ha una “atomització dels barris” per mala connexió i denuncia la falta d’aparcament existent als carrers. En aquest sentit, la candidata d’Impuls anuncia com un dels seus projectes més ambiciosos el del soterrament de dos quilòmetres de la via de Renfe i l’estació de Cerdanyola Centre, cosa que, ressalta, dignificaria el barri dels Quatre Cantons i la N150 i  suposaria ampliar l’aparcament públic

https://ajcerdanyola-backend.flumotion.com/api/v1/player_site/?asset=1490334&player=985

De Clascà destaca que aquesta falta de transport públic perjudica notablement el desenvolupament del Centre Direccional, pel qual planteja l’aposta d’optar a la instal·lació d’un ordinador quàntic -amb una capacitat de càlcul infinitament superior a l’habitual però que requereix d’unes condicions d’instal·lació molt estrictes- per completar els Data Center, el parc del Sincrotró o el Parc Tecnològic del Vallès i la necessitat que tot l’habitatge protegit sigui de lloguer com una mesura social imprescindible. En l’apartat social del seu programa manifesta l’aposta per la creació d’un servei de ludoteques municipals.

Un altres dels punts destacats del programa d’Impuls és el redisseny de la llera del riu Sec, on considera que cal fer un desviament cap al riu Ripoll, a l’alçada de La Clota, per evitar les crescudes. En temes ambientals, De Clascà subratlla que “ens estem deixant perdre el Pla Verd Europeu” per recuperar fauna i vegetació del Riu Sec i ampliar la seva llera i fer uns ponts més amplis atractius que facin que el riu connecti la ciutat “i no la divideixi”.

https://ajcerdanyola-backend.flumotion.com/api/v1/player_site/?asset=1490335&player=985

Elisenda de Clascà aposta per un model de seguretat preventiva i més eficient i considera que per això cal escoltar les reivindicacions dels seus professionals, com els agents de la Policia Local, cosa que considera que no fa l’actual govern. En aquest apartat, l’alcaldable d’Impuls aposta per la creació d’una comissaria a Bellaterra.

En aquest territori, De Clascà no creu en l’annexió de Bellaterra al municipi de Sant Cugat i denuncia que “separar un municipi és com separar una família” i que “s’està fomentant un esperit de divisió que no convé a ningú” amb partits que fan promeses que “són fum”. La candidata es pregunta si no hi ha gent del nucli urbà de Cerdanyola que no va a comprar a Sant Cugat, però també remarca la necessitat d’escoltar el veïnat de Bellaterra i a tots els barris i donar el serveis que la gent demana, “que tampoc és tant”.